نظر رئیس جمهور و اقتصاددانان در خصوص تعیین تکلیف عرضه خودرو در بورس کالا
در یک نشست ویژه که به دعوت دفتر ریاست جمهوری برگزار شد، تعدادی از اقتصاددانان و وزرا با همراهی مشاوران اقتصادی رئیسجمهور به بررسی سیاستهای مرتبط با بازار خودرو پرداختند. حسین عبده تبریزی، از اقتصاددانان حاضر در این نشست، در کانال شخصی خود توضیح داد که تمام وقت خود را به تحلیل وضعیت عرضه خودرو در بازار سرمایه اختصاص داده است.
دیدگاه اقتصاددانان درخصوص عرضه خودرو در بورس کالا
عبده تبریزی، پیش از این جلسه با ۳۶ کارشناس حوزه بازار خودرو مشورت کرده بود. از این تعداد، ۳۲ نفر به شدت بر این باور بودند که در شرایط فعلی اقتصادی، بهترین راهکار برای بهبود وضعیت بازار خودرو، عرضه این محصولات در بورس کالا است. همچنین، ۴ کارشناس دیگر موافق بودند که عرضه خودرو در بورس کالا به شرطی که یک راهکار کوتاهمدت باقی بماند و نهایتاً واردات خودرو آزاد شود، میتواند مؤثر باشد.
این کارشناسان تأکید داشتند که سیاست عرضه خودرو در بورس کالا نباید طولانیمدت باشد و در نهایت خودروسازان باید مجاز به فروش مستقیم محصولات خود شوند. عبده تبریزی در این جلسه پیشنهاد داد که یا در چارچوب برنامه هفتم توسعه، خودرو از سیستم قیمتگذاری دستوری خارج شود و یا عرضه آن به بورس کالا منتقل شود. او همچنین اشاره کرد که درآمد اضافی حاصل از فروش خودرو در بورس میتواند برای بازپرداخت بدهیهای بانکی خودروسازان استفاده شود.
درخواست برای بررسی جامع مشکلات صنعت خودرو
در ادامه، عبده تبریزی درخواست کرد که موضوعاتی مانند واردات خودرو، بدهیهای خودروسازان، واگذاری مدیریت آنها به بخش خصوصی، و مسائل مرتبط با شرکتهای داخلی خودروسازی، در قالب یک برنامه جامع و با سرعت بیشتری بررسی شود. او ابراز امیدواری کرد که عرضه خودرو در بورس کالا یا خروج آن از قیمتگذاری دستوری، گامی به سوی اصلاحات در بازار سهام و کاهش فشارهای اقتصادی باشد.