مرداد 1403: مهدی قمصریان، مدیرعامل صندوق تامین خسارتهای بدنی، اعلام کرد که طبق ماده 48 قانون بیمه اجباری شخص ثالث، ستاد سوخت موظف است از صدور و تمدید کارت سوخت وسایل نقلیهای که فاقد بیمهنامه هستند، جلوگیری کند. این قانون در اردیبهشت 1395 تصویب شد و با پیگیریهای مداوم از سوی خانواده صنعت بیمه، اجرای آن از سال گذشته آغاز شد.
به گفته قمصریان، بیش از 950 هزار وسیله نقلیه نفت گاز سوز در کشور وجود دارد که این قانون برای آنها اعمال شده است و بیش از 55 هزار کارت سوخت وسایل نقلیه نفت گاز سوز که فاقد بیمهنامه شخص ثالث بودند، ابطال شد. از این تعداد، بیش از 20 هزار راننده بدون بیمهنامه اقدام به خرید بیمه کردند. مرحله بعدی اجرای این قانون برای تاکسیهای بنزین سوز بود.
در کشور حدود 450 هزار تاکسی بنزین سوز وجود دارد و ستاد سوخت بیش از 20 هزار کارت سوخت تاکسیهایی که فاقد بیمهنامه شخص ثالث بودند را غیرفعال کرد. همینطور برای وانت بارهای بنزین سوز نیز اقدامات مشابهی صورت گرفت.
از 300 هزار وانت بار بنزین سوز موجود در کشور، بیش از 177 هزار وانت بار بدون بیمهنامه شخص ثالث کارت سوختشان غیرفعال شده است. در صورتی که مالکین این وسایل نقلیه اقدام به خرید بیمهنامه کنند، کارت سوخت آنها مجدداً فعال خواهد شد و میتوانند از سهمیه سوخت خود استفاده کنند.
قمصریان ابراز امیدواری کرد که با پیگیریهای انجامشده، این قانون که سالها به تعویق افتاده بود، برای سایر وسایل نقلیه نیز به ترتیب اجرا شود.
درخواست آنلاین برای صدور کارت سوخت
فروردین 1403: مهدی سید هاشمی، مدیرعامل شرکت پژوهش و توسعه ناجی بنیاد تعاون فراجا، در خصوص دلایل ایجاد مشکلات در ثبت درخواست کارت سوخت در دفاتر پلیس+10 توضیح داد که خدمات به مردم باید به دو صورت حضوری و آنلاین ارائه شود تا افراد قدرت انتخاب داشته باشند. مراجعه حضوری به دفاتر پلیس+10 به نوعی پشتیبان خدمات اینترنتی است. در کشور 1100 دفتر پلیس+10 وجود دارد که تمامی خدمات انتظامی را به مردم ارائه میدهند.
هاشمی همچنین بیان کرد که شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از سال گذشته تصمیم گرفته است که فرآیند درخواست کارت سوخت به صورت اینترنتی انجام شود. یعنی خودروهای نوشماره و سایر خودروها (المثنی) درخواستهای خود را به صورت اینترنتی ثبت کنند. تا زمانی که درخواست کارت سوخت در دفاتر پلیس+10 انجام میشود، امنیت اطلاعات کاربر تضمین شده است. جلساتی با شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی برگزار شده و هماهنگیهای لازم انجام شده است و این سامانه تا نیمه اردیبهشت ماه آماده و معرفی خواهد شد.
هاشمی افزود که این سامانه توسط شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایجاد شده و فراجا صرفاً اطلاعات را با آنها تبادل میکند. یعنی هنگامی که متقاضی در این سامانه درخواست خود را ثبت میکند، اطلاعات او دریافت و به فراجا ارسال میشود. فراجا این اطلاعات را بررسی و صحتسنجی میکند و نتیجه را به سامانه اعلام میکند.
وی همچنین تاکید کرد که فراجا به هیچ عنوان مخالف ارائه اطلاعات به شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی نیست، اما این اطلاعات نیازمند بهروزرسانی مداوم است و باید با دسترسیهای مورد نیاز به سازمانها داده شود.
مدیرعامل شرکت پژوهش و توسعه ناجی بنیاد تعاون فراجا در خصوص قطع چند روزه سامانه پلیس+10 نیز اظهار کرد که یک روز در دفاتر پلیس+10 به مشکلات فنی برخوردیم و تصمیم گرفتیم تا سامانه شرکت ملی پخش (CCO) را به جای سامانه خود اجرا کنیم اما در عمل متوجه شدیم که این سامانه نیز مشکلاتی دارد و نمیتواند به نیازها پاسخ دهد. در نهایت تصمیم گرفتیم به سامانه قبلی بازگردیم که باعث اختلال یکی دو روزه در دفاتر پلیس+10 شد.