بازار

چگونه کارمزد اتریوم را کم کنیم؟

چگونه کارمزد اتریوم را کم کنیم؟ اتریوم (Ethereum) بزرگ‌ترین آلت‌کوین دنیا و دومین ارز دیجیتال برتر پس از بیت کوین است که به‌واسطه پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و برنامه‌های کاربردی غیر‌متمرکز، از انقلابی‌ترین پروژه‌های کریپتویی نیز خطاب می‌شود. شبکه اتریوم، با‌توجه به مقیاس‌پذیری بالا و کاربردهای گسترده‌ای که دارد، جزو محبوب‌ترین شبکه‌های بلاکچینی برای انجام تراکنش‌های مبتنی بر ارز دیجیتال و همین‌طور راه‌اندازی برنامه‌ها، پلتفرم‌ها و اپلیکیشن‌های غیر‌متمرکز است. اما نکته‌ای که می‌تواند در این میان اهمیت داشته باشد، کارمزد نسبتاً بالای شبکه اتریوم است که شامل هزینه گس یا گس فی (Gas Fee) نیز می‌شود. این‌جاست که این سوال مطرح می‌شود که چگونه کارمزد اتریوم را کم کنیم؟

روش‌های کاهش کارمزد اتریوم

برای کم‌کردن کارمزد اتریوم، قبل از هر‌چیز باید به گس فی این شبکه اشاره کنیم. گس فی، بر‌اساس کار محاسباتی مورد‌نیاز برای پردازش تراکنش‌ها می‌تواند بالا یا پایین باشد و از آن‌جا که برای فعالیت در شبکه اتریوم پرداخت این هزینه گس الزامی است، قبل از هر‌چیز باید بتوانیم آن را مدیریت کنیم.

کاهش کارمزد خدمات صرافی‌ها

اولین کاری که می‌توانید در پاسخ به سوال «چگونه کارمزد اتریوم را کم کنیم؟» انجام دهیم، استفاده از پلتفرم‌های معاملاتی و صرافی‌هایی است که هزینه‌های پایین‌ترین را برای خرید‌و‌فروش، معامله یا برداشت اتر (ETH) و سایر ارزهای دیجیتال اعمال کرده‌اند.

اگر بخواهیم هزینه‌های معاملاتی دریافتی توسط صرافی‌ها و پلتفرم‌های مبادلاتی ارز دیجیتال را بررسی کنیم، با دو نوع کارمزد رو‌به‌رو خواهیم بود:

  • اسپرد (Spread)
  • کارمزد (Fee)

اسپرد، عبارت است از اختلاف قیمت‌های خرید و فروش در صرافی‌ها که معمولاً در پلتفرم‌های فروشگاهی و خرید‌و‌فروش مستقیم اتریوم با آن مواجه می‌شویم. کارمزد نیز درصدی از حجم کلی معامله است که معمولاً از صفر الی ۰.۵۰ درصد متغیر بوده و در بازارهای اسپات (Spot) و فیوچرز (Futures) اعمال می‌شود.

برای ارزیابی اسپرد در یک صرافی، کافی است قیمت‌های خرید و فروش – اصطلاحاً قیمت‌های اسک (Ask) و بید (Bid) – را با هم مقایسه کرده و اختلاف آن‌ها را برآورد کنید.

در مورد کارمزدها نیز معمولاً در وب‌سایت صرافی، کارمزدهای معاملاتی برای هر‌ دو بازار اسپات و فیوچرز با شفافیت اعلام می‌شود. این کارمزدها، اغلب از صفر الی ۰.۵۰ درصد متغیر هستند و می‌توان با‌استفاده‌از برخی روش‌ها مثل افزایش حجم معاملات، ارتقای سطح کاربری، نوع سفارش‌گذاری یا هولد‌کردن توکن بومی صرافی در آن تخفیف گرفت.

برای خرید اتریوم با کمترین کارمزد، کافی است از طریق لینک https://hamtapay.net/market/eth/ اقدام کرده و خرید خود را انجام دهید. جالب است بدانید که در صرافی همتاپی، شما نه بابت خرید مستقیم و آسان اتریوم کارمزدی پرداخت خواهید کرد و نه بابت خرید آن در تالار معاملاتی صرافی یعنی بازار اسپات (به شرط آن‌که سفارش خود را از نوع سفارش مارکت یا قیمت بازار انجام دهید)!

کاهش گس فی شبکه اتریوم

گفتیم که گس فی، به تراکنش مورد‌نظر و داده‌های آن بستگی زیادی دارد. در‌واقع، هر‌چه داده‌های تراکنشی که در شبکه ایجاد می‌کنید بیشتر باید، نیاز به پرداخت هزینه بالاتری دارد تا پردازش شود. اما در کنار آن، یک فاکتور بسیار مهم دیگر نیز وجود دارد که مستقیماً روی گس فی شبکه اتریوم تأثیرگذار است: ازدحام شبکه!

نکته‌ای که وجود دارد این است که شما، تا زمانی‌که تراکنش خود را انجام نداده‌اید نمی‌توانید از مقدار گس فی آن اطلاع پیدا کنید. اما پس از اطلاع از هزینه گس، از طریق چند راه‌کار می‌توانید این هزینه را کاهش دهید:

استفاده از بلاکچین لایه دو

شبکه اصلی اتریوم که تحت عنوان اتریوم لایه یک نیز شناخته می‌شود، در اغلب موارد پر‌ازدحام است و همین امر باعث می‌شود تا گس فی تراکنش‌ها در آن بالا باشد.

این در حالی است که بلاکچین‌های لایه دوی این شبکه امکان آن را در اختیار شما قرار می‌دهند تا تراکنش‌های خود را مقیاس‌پذیرتر کرده و سرعت بالاتر در عین هزینه‌های پایین‌تر را تجربه کنید. فناوری‌هایی مثل:

  • رول‌آپ‌ها (Rollups)
  • و زنجیره‌های جانبی (Side-chains)

نیز به این‌کار کمک می‌کنند.

تراکنش‌های خود را به زمان‌های خلوت موکول کنید

طبیعی است که در برخی از ساعات شبانه‌روز یا حتی در برخی از روزهای هفته، شبکه‌های بلاکچینی بزرگی نظیر اتریوم از ازدحام بیشتری برخوردار هستند و هزینه‌های معاملاتی در آن‌ها به مراتب بالاتر است.

با این اوصاف، بهتر است تراکنش‌های خود را به روزهای تعطیل – تقویم بین‌المللی – موکول کرده و از نظر زمان‌بندی نیز در ساعاتی آن‌ها را انجام دهید که شبکه‌ها خلوت‌تر هستند. بر اساس داده‌هایی که از سوی وب‌سایت گس‌پرایس (GasPrice) منتشر شده است، شلوغ‌ترین ساعات شبکه‌های بلاکچینی که تراکنش‌ها در آن ساعات در اوج خود قرار دارند، از ساعت ۸ صبح الی یک بعد‌از‌ظهر – به زمان شرقی – است.

از پلتفرم‌ها یا برنامه‌های تخفیف استفاده کنید

شاید برایتان جالب باشد که بدانید برخی از پلتفرم‌ها یا برنامه‌های کاربردی غیر‌متمرکز، ارائه‌دهنده یارانه برای کارمزد یا کارمزد‌های اسمی (Nominal Fees) هستند.

به‌عنوان مثال، شما می‌توانید در پلتفرم بالانسر (Balancer)، با انجام تراکنش‌های خود روی شبکه اتریوم بالغ بر ۹۰ درصد گس فی خود را در قالب توکن بومی شبکه بازدریافت کنید. این قبیل پلتفرم‌ها یا برنامه‌ها به‌ویژه برای آن‌دسته از کاربران که معاملاتی در حجم‌های بالا دارند بسیار کاربردی هستند (البته به شرط آن‌که قابل‌اعتماد و معتبر باشند)!

کاهش هزینه‌های تراکنش اتر (ETH)

در‌صورتی‌که صرفاً قصد انتقال اتر (ETH) را دارید و برایتان اهمیتی ندارد از چه شبکه‌ای برای این‌کار استفاده کنید، می‌توانید از شبکه‌های ارزان‌تر و مقیاس‌پذیرتر به‌جای بلاکچین اختصاصی آن استفاده کنید.

در ادامه، به‌ترتیب ارزان‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین شبکه‌های بلاکچینی برای خرید‌و‌فروش یا انتقال اتر (ETH) را لیست کرده‌ایم که کمک زیادی به کاهش هزینه‌های معاملاتی شما می‌کنند:

  • شبکه ترون (Tron) – استاندارد TRC-20
  • شبکه بایننس اسمارت چین (Binance Smart Chain) استاندارد BEP-20
  • شبکه بایننس چین (Binance Chain) – استاندارد BEP-2
  • شبکه اتریوم (Ethereum) – استاندارد ERC-20

مشاهده می‌کنید که شبکه اختصاصی خودِ اتریوم در آخر لیست قرار دارد و سه شبکه پیش از آن مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند.

مروری کلی بر کارمزد شبکه اتریوم

در حال حاضر، اتریوم (Ethereum) بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین شبکه بلاکچینی برای انجام تراکنش‌های رمز‌ارزی و توکن بومی آن تحت عنوان اتر (ETH)، از جمله محبوب‌ترین و پرتراکنش‌ترین ارزهای دیجیتال دنیا برای خرید‌و‌فروش، معامله‌گری، سرمایه‌گذاری، پرداخت‌‌های همتا‌به‌همتا یا تأمین کارمزد تراکنش‌های شبکه است.

مروری کلی بر کارمزد شبکه اتریوم

شبکه اتریوم در کنار همه مزیت‌هایی که به‌عنوان یکی از انقلابی‌ترین شبکه‌های بلاکچینی تاریخ دارد، از نظر کارمزدهای معاملاتی اندکی مسأله‌ساز است! انواع کارمزدهایی که ممکن است در خلال استفاده از این شبکه یا توکن بومی آن به شما تحمیل شوند عبارتند از:

  • کارمزد تراکنش شبکه
  • کارمزد گس فی (Gas Fee)
  • کارمزد خدمات دریافتی صرافی‌ها

کارمزد تراکنش شبکه

اگر قصد شما از پرسیدن این سوال که «چگونه کارمزد اتریوم را کم کنیم؟» این باشد که چگونه می‌توانید اتریوم خرید‌و‌فروش کنید یا آن را نقل‌و‌انتقال دهید، بدون این‌که مجبور به پرداخت هزینه‌های بیشتر شوید، باید بگوییم که برای انتقال اتریوم (ETH) شما می‌توانید علاوه بر بلاکچین اختصاصی این ارز، از دیگر شبکه‌های میزان آن نیز استفاده کنید.

در ادامه، برای درک بهتر کارمزد اتریوم (ETH) روی شبکه‌های بلاکچینی مختلف به جدول زیر رجوع کنیم:

نام شبکه

کارمزد (توکن بومی شبکه)

معادل دلاری کارمزد

شبکه اتریوم (Ethereum)- استاندارد ERC-20

۰.۰۰۱۱ اتریوم (ETH)

۲.۶ دلار

شبکه بایننس اسمارت چین (Binance Smart Chain) استاندارد BEP-20

۰.۰۰۰۲ بایننس کوین (BNB)

۰.۱ دلار

شبکه بایننس چین (Binance Chain) – استاندارد BEP-2

۰.۰۰۰۶ بایننس کوین (BNB)

۰.۳ دلار

شبکه ترون (Tron) – استاندارد TRC-20

۰.۱ ترون (TRX)

۰.۰۱۵ دلار

مشاهده می‌کنید که چهار شبکه مهم و محبوب میزبان اتریوم (ETH)، در ازای پردازش تراکنش‌های این ارز دیجیتال – یا سایر توکن‌ها – کارمزدهای متفاوتی را دریافت می‌کنند.

کارمزد گس فی (Gas Fee)

کارمزد دیگری که تنها در برخی از شبکه‌های بلاکچینی خاص نظیر همین شبکه اتریوم (Ethereum) دریافت می‌‌شود، هزینه گس، کارمزد گس یا گس فی (Gas Fee) نام دارد.

چگونه کارمزد اتریوم را کم کنیم؟

در توصیف گس فی باید بگوییم که زمانی‌که شما یک تراکنش در شبکه اتریوم انجام می‌دهید یا با یک قرارداد هوشمند در این شبکه در تعامل هستید، لازم است بابت پردازش تراکنش خود هزینه‌ای را به شبکه پرداخت کنید. این هزینه، همان گس فی است که بر اساس گوی (Gwei) – معادل کسری از اتر (ETH) – پرداخت می‌شود.

گس فی برای انجام تراکنش‌ها و تداوم فرایندها در شبکه اتریوم الزامی بوده و بر اساس نوع و حجم تراکنش و داده‌های آن و کاری که برای پردازش تراکنش نیاز است محاسبه می‌شود.

کارمزد خدمات دریافتی صرافی‌ها

سومین کارمزدی هم که ممکن است در ازای انجام یک تراکنش روی شبکه اتریوم (Ethereum) یا بابت خرید‌و‌فروش یا نقل‌و‌انتقالات اتر (ETH) از شما دریافت شود، کارمزدی است که صرافی‌های ارز دیجیتال، کیف پول‌ها (Wallets) یا پلتفرم‌های کریپتو بابت خدمات خود دریافت می‌کنند.

این کارمزد، بیشتر از هر‌چیز به خط‌مشی و ساز‌و‌کار صرافی و یا پلتفرم مبادلاتی مورد‌نظر بستگی دارد و می‌تواند صفر باشد، پایین بوده یا در سطح بالایی اعمال شود.

جمع‌بندی

چگونه کارمزد اتریوم را کم کنیم؟ اتریوم (Ethereum) بزرگ‌ترین آلت‌کوین دنیا و دومین ارز دیجیتال ارزشمند پس از بیت کوین است که به‌واسطه پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و برنامه‌های کاربردی غیر‌متمرکز، از انقلابی‌ترین پروژه‌های کریپتویی نیز خطاب می‌شود.

این شبکه، در کنار همه مزیت‌هایی که دارد، از نظر کارمزدهای معاملاتی اندکی چالش‌برانگیز شده است. کارمزدهایی که می‌‌توان آن‌ها را در سه دسته زیر طبقه‌بندی کرد:

  • کارمزد تراکنش شبکه
  • کارمزد گس فی (Gas Fee)
  • کارمزد خدمات دریافتی صرافی‌ها

در متن مقاله، روش‌های پیشنهادی برای کاهش هر‌یک از کارمزدهای بالا مطرح شده‌اند. شما می‌توانید یک صرافی کم‌کارمزد برای خرید‌و‌فروش یا انتقال اتریوم انتخاب کرده، شبکه انتقال ارز را مقرون‌به‌صرفه برگزیده و در‌صورت استفاده از شبکه اختصاصی اتریوم نیز گس فی آن را کنترل کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا