پس از گزارشات مربوط به ممنوعیت آیفون توسط دولت چین، سهام اپل سقوط کرد!
پس از گزارش هایی مبنی بر ممنوعیت استفاده کارکنان دولت چین از آیفون، سهام اپل برای دومین روز متوالی سقوط کرد.
ارزش سهام این شرکت در بازار سهام در دو روز گذشته بیش از 6 درصد یا تقریباً 200 میلیارد دلار (160 میلیارد پوند) کاهش یافته است.
چین سومین بازار بزرگ این غول فناوری است که 18 درصد از کل درآمد آن در سال گذشته را به خود اختصاص داده است.
همچنین بیشتر محصولات اپل توسط بزرگترین تامین کننده آن فاکسکان در آنجا تولید می شود.
وال استریت ژورنال (WSJ) روز چهارشنبه گزارش داد که پکن به مقامات آژانس دولتی مرکزی دستور داده است که از آوردن آیفون به داخل دفتر یا استفاده از آنها برای کار خودداری کنند.
روز بعد، بلومبرگ نیوز گزارش داد که این ممنوعیت ممکن است برای کارگران شرکت های دولتی و آژانس های تحت حمایت دولت نیز اعمال شود.
منابع به WSJ گفتند که دستورالعمل عدم استفاده از آیفون توسط مقامات مافوق آنها در هفته های اخیر داده شده است. همچنین محدودیت هایی برای سایر دستگاه های مارک خارجی اعمال شد.
این روزنامه میگوید آیفونها قبلاً در برخی آژانسها ممنوع شده بودند، اما منابع آن نشان میدهند که اکنون این مورد گسترش یافته است.
مشخص نشده است که این دستورالعمل ها تا چه حد از طریق مقامات چینی منتشر شده است.
این گزارش ها قبل از معرفی آیفون 15 منتشر شد که انتظار می رود در 12 سپتامبر برگزار شود.
در رسانههای اجتماعی چین، برخی از افرادی که گفتهاند برای شرکتهای دولتی کار میکنند، گزارش دادند که به آنها گفته شده است تا پایان سپتامبر استفاده از دستگاههای اپل را متوقف کنند. یکی به شوخی می گفت فقیر هستند و پول خرید گوشی جدید را ندارند: برای کار از چه چیزی استفاده کنم؟ آنها تعجب کردند.
چین یکی از بزرگترین بازارهای اپل است و آیفونها در این کشور تولید میشوند، هرچند اخیراً اپل تولید خود را در هند افزایش داده است.
هیچ بیانیه رسمی از سوی دولت چین در پاسخ به این گزارش ها منتشر نشده است.
اپل با نزدیک به 2.8 تریلیون دلار، بالاترین ارزش بازار سهام جهان را دارد.
علاوه بر سقوط سهام اپل، سهام برخی از تامین کنندگان آن نیز آسیب دید.
کوالکام، بزرگترین تامینکننده تراشههای گوشیهای هوشمند در جهان، در روز پنجشنبه بیش از 7 درصد کاهش یافت، در حالی که سهام SK Hynix کره جنوبی در روز جمعه حدود 4 درصد کاهش داشت.تنش بین ایالات متحده و چین بر سر فناوری به طور پیوسته در حال افزایش است و هر دو طرف محدودیت هایی را اعمال می کنند.
در این سال، واشنگتن به همراه متحدانش ژاپن و هلند، دسترسی چین به برخی از فناوری های تراشه را محدود کردند.
چین با محدود کردن صادرات دو ماده کلیدی به صنعت نیمه هادی مقابله به مثل کرد.