بازارگردشگری

داستان پر فراز و نشیب زندگی اسکندر مقدونی و سرزمین‌های فتح‌شده

اسکندر مقدونی که به عنوان یکی از نام‌آورترین فرماندهان نظامی تاریخ شناخته می‌شود، در سال ۳۳۴ پیش از میلاد رهبری اتحاد ایالت‌های یونانی علیه امپراتوری هخامنشی را بر عهده گرفت. وی در سال ۳۲۶ پیش از میلاد به هندوستان حمله کرد و پس از فتح این کشور، قلمرو یونانیان را از دریای آدریاتیک تا پنجاب در شمال غربی هند گسترش داد. به گزارش کاماپرس، اسکندر بعد از فتح ایران، مصر و هند، لقب “خداوندگار آسیا” را کسب کرد.

فتح ایران و مصر توسط اسکندر

در سال ۳۳۴ پیش از میلاد، اسکندر در کنار رودخانه گرانیکوس (امروزه بیگا چایی در غرب ترکیه) با ارتش ایران به نبرد پرداخت. این نبرد که به “نبرد گرانیک” مشهور است، نخستین رویارویی سپاه اسکندر با سپاه هخامنشی بود که در نتیجه، دروازه‌های غرب آسیای صغیر برای ارتش مقدونیه باز شد.

مرگ اسکندر مقدونی

روایت‌های متعددی درباره مرگ اسکندر وجود دارد. برخی مورخان بر این باورند که او به دلیل عیاشی و مصرف بی‌رویه نوشیدنی‌های الکلی، بیمار شده و از دنیا رفته است. به روایت دیگر، اسکندر پس از نوشیدن یک جام شراب خالص به افتخار هراکلس بیمار شد و بعد از ۱۱ روز دار فانی را وداع گفت.

روایت دیگری نیز بیان می‌کند که در سال ۳۲۳ پیش از میلاد، میان اسکندر و کلیتوس سیاه، یکی از افسران ارتش او، نزاعی شدید رخ داد و کلیتوس در این درگیری اسکندر را زخمی کرد و به زندگی وی پایان داد.

Alexander the Great

تشکیل جمهوری مقدونیه

مقدونیه قدیم که در شمال یونان قرار داشت، در سال 359 قبل از میلاد تحت فرمان فیلیپ دوم به قدرتی بزرگ تبدیل شد. او توانست شهرهای یونان جنوبی را متحد کرده و همه آن‌ها را تحت حاکمیت مقدونی درآورد. بعد از توطئه‌ای که توسط همسر و پسر فیلیپ دوم، اسکندر مقدونی، صورت گرفت، او کشته شد و اسکندر بر تخت سلطنت نشست. پرچم کنونی جمهوری مقدونیه، شامل نمادی خورشیدی با هشت هاله در زمینه‌ای قرمز است.

مراحل سفر به مقدونیه شمالی

برای ایرانیان دریافت ویزای مقدونیه شمالی نسبتا آسان است و نیازمند بلیط رفت و برگشت و اثبات تمکن مالی است. با توجه به اینکه این کشور در ایران سفارت ندارد، افراد می‌توانند از طریق کشورهای ترکیه یا امارات اقدام به دریافت ویزا کنند. همچنین، داشتن ویزای شنگن چند بار ورود به فرد امکان سفر به مقدونیه شمالی را می‌دهد، حتی اگر این کشور عضو شنگن نباشد.

میدان مقدونیه و نماد اسکندر

در میدان مقدونیه، مجسمه‌ای از اسکندر مقدونی به عنوان “جنگجوی سوار بر اسب” نصب شده که از جنس برنز با ارتفاع ۱۴.۵ متر و وزن ۳۰ تن است. این مجسمه روی پایه‌ای ۱۰ متری قرار دارد و به سمت طلوع خورشید نگاه می‌کند. در اطراف ستون، فواره‌ای با هشت سرباز و هشت شیر برنزی دیده می‌شود که برخی از آن‌ها رو به چشمه هستند. میدان مقدونیه در شهر اسکوپیه و بین دو جنگ جهانی به شکل کنونی درآمده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا