راهنمای خرید بهترین دامنه برای سایت (۷ نکته کلیدی)
نکاتی که قبل از خرید دامنه باید ببینید را مرور کنید و با مهمترین پسوندهای دامنه آشنا شوید.
اولین قدم برای راهاندازی سایت، ثبت و خرید دامنه است. حالا دامنه چیست؟
دامنه، آدرس اینترنتی وبسایت شما و اولین پله مواجهه کاربران و مخاطبان هدف با سایت شماست. پس انتخاب یک نام دامنه مناسب برای سایتتان، میتواند نقش پررنگی در برندسازی، سئو، و جلب اعتماد کاربران داشته باشد.
تا پایان این مقاله با ما همراه باشید که قرار است نکات کلیدیای را برای خرید بهترین دامنه برای سایتتان با شما در میان بگذاریم.
۷ نکته کلیدی برای انتخاب نام دامنه مناسب
دامنه سایت، بخشی از هویت برند شما را به دوش میکشد. انتخاب یک دامنه خوب علاوه بر اینکه تاثیرات مثبتی روی سئو سایتتان دارد، بهخاطرسپردن و یادآوری اسم و رسمتان را در ذهن مخاطبان راحتتر میکند و روی برندینگ شما تاثیر بسزایی دارد.
برای اینکه یک دامنه درخور برای سایتتان انتخاب کنید، رعایت این چند نکته ضروری است.
۱) نام دامنه باید کوتاه و ساده باشد
یک نام دامنه خوب باید کوتاه، ساده و قابل فهم باشد. دامنههای طولانی زود فراموش میشوند و تایپ آنها میتواند برای کاربران مشکل باشد. برای مثال، دامنهای مانند “example.com” خیلی بهتر از “thebestexamplewebsiteforyou.com” است.
۲) از کلمات کلیدی مرتبط با حوزه کاریتان در دامنه استفاده کنید
گفتیم که نام دامنه میتواند بر سئو (SEO) و رتبه سایت شما در نتایج جستوجو تأثیر بگذارد. چطور؟ استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با کسبوکار در نام دامنه میتواند کمک کند که کاربران سریعتر متوجه موضوع سایت شما شوند و این موضوع به بهبود رتبه سایت در موتورهای جستوجو کمک میکند. برای مثال، اگر کسبوکار شما فروش آنلاین کفش است، دامنهای مانند “bestshoes.com” میتواند انتخاب مناسبی باشد.
۳) از به کار بردن اعداد و خط تیره در نام دامنه اجتناب کنید
استفاده از اعداد و خط تیره و کاراکترهای خاص در نام دامنه باعث میشود کاربران هنگام تایپ و جستوجوی دامنه سایتتان اشتباه کنند. ازین گذشته، گوگل معمولاً چنین دامنههایی را در دسته سایتهای اسپم قرار میدهد و از نظر سئویی به ضررتان است.
به همین دلیل، بهتر است از انتخاب دامنههایی که شامل اعداد یا خط تیره هستند، خودداری کنید.
۴) دامنه باید بهخاطر سپردنی و جذاب باشد
دامنهای که انتخاب میکنید باید بهگونهای باشد که کاربران بتوانند بهراحتی آن را تلفظ و تایپ کنند و به خاطر بسپارند. نامهای جذاب و منحصربهفرد و خلاقانه معمولاً بهتر در ذهن مخاطبان میمانند.
نمونه بارزش هم دامنه دیجی کالا است. هم راحت نوشته و خوانده میشود، هم ساده است و به ذهن سپردن و یادآوری آن آسان است.
۵) پسوند مناسبی برای دامنه انتخاب کنید
پسوند دامنه، بخش پایانی دامنه سایت است که بلافاصله بعد از نام دامنه همراه یک نقطه میآید (مانند .com، .net، .org و…).
پسوندهای دامنه تنوع زیادی دارند و بعضی شرکتهای ارائهدهنده خدمات میزبانی و ثبت دامنه از جمله لیموهاست، امکان ثبت دامنه با بیش از ۸۰۰ پسوند مختلف را فراهم کردهاند.
یکی از معروفترین انواع پسوند دامنه که حتما میشناسید، پسوند .COM است که برای بیشتر کسبوکارها انتخاب مناسبی است. بهجز این مورد، پسوندهای محبوب دیگری هم داریم که عبارتند از:
- .net: این پسوند برای وبسایتهای مرتبط با فناوری و شبکه مناسب است.
- .org: این پسوند بیشتر برای سازمانهای غیرانتفاعی استفاده میشود.
- .ir: اگر مخاطبان شما عمدتاً ایرانی هستند، استفاده از این پسوند میتواند انتخاب خوبی باشد. (البته در نظر داشته باشید که با پسوند ملی ایران، یعنی همان IR، امکان استفاده از خدمات و سرویسهای گوگل مثل گوگل ادز و سایر سرویسهایی که دامنه ایران را تحریم کردهاند، ندارید.)
- .io یا .ai: این پسوندها معمولاً توسط استارتاپهای تکنولوژی استفاده میشوند و میتوانند انتخابهای مناسبی برای کسبوکارهای نوآورانه باشند.
- .shop: این پسوند مخصوص آنلاینشاپها و فروشگاههای اینترنتی است.
۶) یک رجیسترار معتبر برای ثبت دامنه انتخاب کنید
پس از انتخاب نام دامنه مدنظرتان، باید با استعلام مالکیت دامنه، مطمئن شوید که دامنه مورد نظر شما قبلاً توسط فرد دیگری ثبت نشده و مالکیت آن آزاد است. در رجیسترارها و شرکتهای ثبت دامنه خیلی راحت میتوانید با جستوجوی نام دامنه وضعیت فعلی آن را ببینید.
منظور از رجیسترار همان شرکت یا وبسایتی است که میتوانید دامنه خود را ثبت کنید. در انتخاب رجیسترار حتماً به موارد زیر توجه کنید:
- اعتبار و امنیت رجیسترار: مطمئن شوید رجیسترار مورد نظر شما، مورد تایید ICANN (مسئول مدیریت واگذاری نامهای دامنه و آدرسهای پروتکل اینترنت) است. مورد تایید رجیسترار از نظر ICANN نشاندهنده امنیت و کیفیت خدمات آن است.
- پشتیبانی: بررسی کنید که آیا رجیسترار پشتیبانی ۲۴/۷ ارائه میدهد یا نه، تا در صورت بروز مشکلات بتوانید بهراحتی با آنها تماس بگیرید.
- هزینهها: هزینه ثبت و تمدید دامنه متفاوت است. برخی رجیسترارها هزینههای اولیه پایینتری دارند، اما از آن طرف هزینه تمدید آنها بالاست.
نکات تکمیلی درباره انتخاب بهترین دامنه برای سایت
علاوه بر نکاتی که تا اینجا گفتیم، یکسری موارد جزئیتر هم هستند که باید قبل از خرید دامنه در جریانش باشید.
نکته اول درباره تمدید و نگهداری از دامنه است. شما تا آخر عمرتان مالک دامنهای که برای سایتتان تهیه میکنید نیستید! بلکه فقط آن را برای مدتی از رجیسترار اجاره میکنید.
پس اگر میخواهید دامنهای که ثبت میکنید به اسم خودتان باقی بماند و مالکیتش از شما سلب نشود، باید بلافاصله بعد از پایان تاریخ انقضای آن، تمدیدش کنید.
اگر فراموش کنید دامنه را تمدید کنید، ممکن است دامنه شما توسط شخص دیگری خریداری شود و به دردسر بیفتید.
خیلی از شرکتهای ثبت دامنه امکان تمدید خودکار را ارائه میدهند و پایان مهلت انقضای دامنه را با روشهای مختلف به شما گوشزد میکنند. ولی در کل بهتر است که دامنه را برای مدت طولانیتری ثبت کنید (مثلاً پنج یا ده سال) تا از دست دادن دامنه به دلیل فراموشی تمدید جلوگیری شود.
نکته بعدی راجعهبه موارد امنیتی در انتخاب دامنه است. همانطور که چندین بار اشاره کردیم، دامنه سایت بخش مهمی از سایت شماست و می تواند هدف حملات سایبری قرار بگیرید و امنیت سایت و اطلاعات کاربران را به خطر بیندازد.
برای همین، خیلی مهم است که دامنه را از جایی تهیه کنید که با استفاده از SSL و دیگر تدابیر، امنیت دامنه شما را تضمین کند.
علاوه بر این، استفاده از یک رمز عبور قوی برای حساب کاربری خود و فعالسازی قابلیت احراز هویت دو مرحلهای (2FA) را هم فراموش نکنید.
نکته آخر هم درباره ثبت و خرید دامنههای منقضیشده است. دامنههایی که قبلاً در مالکیت اشخاص دیگری بودند و بعد از پایان مهلت انقضای آنها توسط مالک تمدید نشدهاند، در دسته دامنههای منقضیشده قرار میگیردند و ثبت و خرید آنها برای عموم افراد آزاد است.
خوبی ثبت این نوع دامنهها اعتبار بالای آنهاست. این دامنهها ممکن است دارای بکلینکها و بازدیدکنندگانی باشند که میتواند به رشد سریعتر وبسایت شما کمک کند. البته خیلی حواستان باشد که دامنه مورد نظر هیچگونه تاریخچه منفی یا مشکلات حقوقی نداشته باشد تا بعدا به دردسر نیفتید.
جمعبندی
در این مقاله گفتیم که خرید دامنه اولین قدم برای ساخت سایت و حضور آنلاین کسبوکار شماست و میتواند تاثیر زیادی روی هویت برندتان داشته باشد.
همانطور که انتخاب درست نام دامنه میتواند ضامن موفقیت سایت شما باشد، در نقطۀ مقابل، اگر نام خوبی انتخاب نکنید، احتمالاً قبل از شروع شکست خواهید خورد و بازدیدکنندگان زیادی به سراغتان نخواهند آمد.
پس بهتر است در انتخاب دامنه کمی وسواس به خرج دهید و با توجه به نکاتی که گفتیم، بهترین گزینه را برای سایتتان انتخاب کنید.
امیدواریم این راهنما به شما کمک کرده باشد که دامنه مناسبی برای سایتتان انتخاب کنید و اولین گام را به سمت موفقیت آنلاین بردارید!