پس از معرفی آیفون ۱۶ پرو مکس و اولین گزارشهای خرابی آن، حالا نوبت به برآورد هزینه تولید این محصول (Bill of Materials – BOM) رسیده است. البته برآورد هزینههای تولید یک گوشی هوشمند مانند آیفون ۱۶ پرو مکس بهطور کامل نمیتواند واقعیت تمامی هزینههای اپل را نشان دهد؛ چرا که هزینههای پنهان دیگری در مراحل تولید، ساخت و توزیع آن وجود دارد.
اظهارات تیم کوک درباره BOM تیم کوک، مدیر عامل اپل، پیشتر اعلام کرده بود که این برآوردهای هزینه BOM نمیتوانند به طور دقیق بیانگر واقعیت هزینههای اپل باشند. وی خاطرنشان کرده است که هزینههای اپل بسیار بیشتر از آنچه که BOM نشان میدهد، میباشد. طبیعی است که هر مدیری چنین ادعایی را مطرح کند، به خصوص زمانی که صحبت از سود دو یا سه برابری نسبت به هزینه تولید یک محصول باشد.
تحلیلهای شخص ثالث BOM با این حال، تجزیه و تحلیلهای انجام شده توسط شرکتهای مستقل در زمینه BOM به ما این امکان را میدهند که دو نسل از محصولات آیفون را مقایسه کرده و بررسی کنیم که آیا ارتقاهای سختافزاری موجود باعث افزایش قیمتها شدهاند یا خیر.
هزینه ساخت آیفون ۱۶ پرو مکس شرکت تحقیقاتی TD Cowen هزینه ساخت آیفون ۱۶ پرو مکس را ۴۸۵ دلار اعلام کرده است که نسبت به آیفون ۱۵ پرو مکس (۴۵۳ دلار) افزایش چندانی نداشته است. این در حالی است که آیفون ۱۶ پرو مکس دارای نمایشگر بزرگتر، باتری قویتر و دکمه کنترل دوربین جدید است. همچنین، پردازنده سریعتر Apple A18 Pro در این مدل بهکار رفته که از همان ابتدا با هدف بهینهسازی برای پردازشهای هوشمند طراحی شده است.
گرانترین قطعات آیفون ۱۶ پرو مکس گرانترین قطعات آیفون ۱۶ پرو مکس شامل نمایشگر بزرگ ۶.۹ اینچی و کیت دوربین تتراپریسم است. این قطعات در مقایسه با آیفون ۱۵ پرو مکس افزایش قیمت داشتهاند. همچنین، استفاده از حافظه جدید LPDDR5X نسبت به مدل قبلی گرانتر تمام شده است. سایر بخشها مانند حافظه داخلی و چیپست نیز هزینه بیشتری نسبت به قبل دارند.
کلید کنترل دوربین حساس به فشار در مورد کلید جدید کنترل دوربین حساس به فشار نیز باید گفت که این قسمت از BOM تأثیر چندانی بر هزینه تولید نداشته است. در واقع، کلیدهای جدید تنها ۱۹ دلار از هزینههای اپل را تشکیل میدهند و تأثیر چشمگیری بر روی سود ناخالص اپل نداشتهاند. اپل در نهایت از فروش آیفون ۱۶ پرو مکس به حاشیه سود ناخالص بیش از ۶۰ درصد دست پیدا کرده است.